Датсун 280 З

Прво миење на автомобил заборавен во плевна по 44 години (ВИДЕО)

Датсун 280 З е потврдена јапонска класика и експертите од компанијата Аммо НЈЦ неодамна се нафатиле да реставрираат еден примерок кој бил чуван во плевна откако бил нов.

Screenshot

Конкретниот автомобил има интересна историја. Според сегашниот сопственик, човекот кој го купил датсунот забележал мала вдлабнатина на предниот браник. Дилерот се согласил да му го замени со нов, па тој го отстранил оргиналниот преден браник чекајќи нов.

Во исто време, решил и оригинално радио да го замени со касетофон. Со отстранет поголем дел од внатрешноста, се соочил со финансиски проблеми и престанал да работи на автомобилот. Како што кажува сегашниот сопственик, автомобилот повеќе не бил возен.

Погледнете како изгледа симнување наслаги кои се таложеле 44 години.

Легенда под Главна слика

Screenshot

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе