Датсун 280 З

Прво миење на автомобил заборавен во плевна по 44 години (ВИДЕО)

Датсун 280 З е потврдена јапонска класика и експертите од компанијата Аммо НЈЦ неодамна се нафатиле да реставрираат еден примерок кој бил чуван во плевна откако бил нов.

Screenshot

Конкретниот автомобил има интересна историја. Според сегашниот сопственик, човекот кој го купил датсунот забележал мала вдлабнатина на предниот браник. Дилерот се согласил да му го замени со нов, па тој го отстранил оргиналниот преден браник чекајќи нов.

Во исто време, решил и оригинално радио да го замени со касетофон. Со отстранет поголем дел од внатрешноста, се соочил со финансиски проблеми и престанал да работи на автомобилот. Како што кажува сегашниот сопственик, автомобилот повеќе не бил возен.

Погледнете како изгледа симнување наслаги кои се таложеле 44 години.

Легенда под Главна слика

Screenshot

Релевантните институции покажуваат неподготвеност да го спроведат долгоочекуваниот попис.

повеќе

Економската стратегија има за цел да се реализираат можностите на дигиталната трансформација, да се зајакне соработката во областа на климатските промени, енергетскиот сектор, човечкиот развој и безбедноста на храната.

повеќе

Во време кога турската лира е во историски пад, Турција мора да надмине бројни предизвици за целосно да закрепне од кризата.

повеќе