Легендата продолжува да живее

Први фотографии без камуфлажа од новата Г-класа на Мерцедес (ФОТО+ВИДЕО)

На интренет се појавија првите фотографии на новата Г-класа на Мерцедес бенц (Mercedes Benz G-Class) на кои темелно подновениот германски теренец е без камуфлажа и, чудо – изгледа речиси исто.

 

Најголемата визуелна промена е кај фаровите, браниците и предната решетка, кои и не се толку големи за лаичкото око. Новото лого на Мерцедес на на решетката ги крие и сензорите неопходни за полу-автономните функции за кои новата Г-класа се очекува да ги понуди.

Новите содржини на новиот „гелендеваген“, меѓутоа, се „под кожата“: Мерцедес веќе ја потврди новата предна независна суспензија која треба да ѝ помогне на новата Г-класа не само на асфалтот, туку и да има подобро теренски карактеристики од претходникот.

Обновената внатрешност ги има познатите два дигитални дисплеи, како и повеќе простор за сите: патниците одзади имаат дополнителни 150 милиметри простор за нозете и дополнителни 56 милиметри за лактите.

Новата Г-класа Мерцедес официјално ќе ја претстави на 15 јануари во Детроит.

Определуваќи се за европските вредности на демократијата се наоѓаме пред историска шанса која не треба и не смее да се пропушти не само во односите со Бугарија.

повеќе

Македонија сѐ повеќе заглавува во сиромаштија чија стапка изнесува скоро 22 отсто од вкупното население, речиси една третина од децата живеат во сиромаштија.

повеќе

Дали поновите, посјајните и посложените нешта автоматски значи дека се подобри? Всушност, најчесто вистината е спротивна на тоа.

повеќе