Првата алфа ромео на аукција може да добие 1,5 милиони долари (ВИДЕО)

Прекрасната алфа ромео Г1 (Alfa Romeo G1) ќе биде понудена на аукција на почетокот на следната година и се очкува да биде продадена за околу 1,5 милиони долари.

 

Г1 е најпрвиот модел некогаш направен од страна на италијанската автомобилска компанија и биле произведени само 52 примероци. Се претпоставува дека овој конкретен Г1 е единствениот целосен Г1 кој сѐ уште постои.

Со број на шасија 6018, Г1 го почнал својот живот во Австралија и останал во рацете на рвиот сопственик сѐ до 1965 година. Во 1970 бил целосно реставриран, па по три децении повторно бил обновен на почетокот на овој милениум.

Оттогаш автомобилот шета низ целиот свет, а успеа и да победи 60 други класични модели на Алфа ромео на Конкур д’елеганс на Пебл Бич во 2005 година.

Република Македонија треба да понуди законска можност за реализација на правото на приватен и семеен живот за истополовите партнери.

повеќе

Умре Милена Дравиќ. Да живеевме во некое друго време, во некоја друга земја, таа вест ќе се прикажеше на екраните на југословенските телевизии, како што ни се прикажа веста за смртта на Тито.

повеќе

Во кичестиот амбиент на магичното Скопје, каде што се изградени огромни споменици на Александровите фалангисти, а знамето на НАТО се вее пред зградата на Генералштабот, во градот поделен на македонски и на албански дел, лебди Бизмарковата геополитичка визија: оној што ја контролира долината на реката Вардар, станува господар на Балканот.

повеќе