Местото каде што се создава магијата

Посетете ја фабриката на Ламборгини без да одите во Италија (ВИДЕО)

Сите модели на оваа компанија која произведува суперспортски автомобили се изработуваат во италијанското гратче Сант Агата Болоњезе.

По Ферари, Ламборгини е најпознатата италијанска марка на суперавтомобили. Во последните години оваа компанија бележи константен раст на продажбата и производството, а по подолг период во кој понудата на Ламборгини имаше само два модели, стигна и третиот – урус.

Комплетното производство на Ламборгини се одвива во погонот во местото Сант Агата Болоњезе во Италија. Пред да биде претставен моделот урус во 2017, фабриката беше проширена па нејзиниот капацитет сега изнесува 8.000 возила годишно.

Тоа е можеби скромен резултат ако се спореди со бројките на компаниите кои изработуваат автомобили за широките народни маси, но треба да се има предвид дека тука станува збор за егзотични суперавтомобили кои чинат по неколку стотици илјади евра, па и повеќе. Во тој контекст производството од 8.000 автомобили годишно е голем успех особено ако се знае дека ривалите во класата главно произведуваат помалку возила.

За прв пат имаме постапки за амнестија кои не се водат по службена должност (ex officio), туку по приватна иницијатива на засегнатите странки (ex privata).

повеќе

Причината за загриженост не е дали ЕУ успева да создаде функционални и стабилни земји или не, туку тоа што ангажманот на ЕУ во регионот води кон губење на кредибилитетот на Унијата како меѓународен актер и кон неуспех на нејзината Заедничка надворешна и безбедносна политика.

повеќе

Зошто егзистирањето на Северна Македонија „во духот на Преспанскиот договор“ ќе значи фактичко постоење на една орвеловска држава?

повеќе