АЦ Шницер

Полициски БМВ и8 – страв и трепет на германскиот аутобан (ФОТО+ВИДЕО)

Секоја година една германска афтермакет компанија е избрана да направи полициско тематско возило во кампања во која се вклучени тјунерите. За 2019 година таа чест ја доби АЦ Шницер, која го избра БМВ и8 за да си „поигра“.

 

БМВ и8 сам по себе е импозантна појава, но во полициско издание изгледа како да пристигнал од иднината.

Освен што доби полициски бои и натписи, хибридот на БМВ изгуби 20 милиметри во висина и подарени му се и специјални 21-инчни тркала. Поради заштедата во тежината полицискиот и8 е дури и поагилен од цивилниот. Први можеа да го видат посетителите на Есен мотор шоуто, а потоа ќе може да се види и на разни настани, па можеби дури и на патиштата.

Тоталното разочарување од сите мејнстрим политички елити, вклучувајќи ги и зелените, континуирано води кон отуѓување на граѓаните, за што доказ е се помасовното бојкотирање на изборните процеси.

повеќе

Помина времето кога политиката беше „шаховска борба“ на политичките актери, која неретко се одвиваше далеку од очите на јавноста и беше доста неразбирлива за обичниот гласач. 

повеќе

Државата треба повеќе да се вклучи во промовирање на младинско претприемништво како економска активност која би помогнала за намалување на невработеноста.

повеќе