Електрификација

Опел најави нова, електрична манта (ВИДЕО)

Опел се враќа во седумдесеттите години од 20 век и најавува свој ретро модел на струја.

Откако Рено ја најави новата 5-ка, Пежо го претстави е-леџенд концептот, а Фиат го претстави целосно електричниот 500, реално беше да се очекуваат други електрични ретро модели.

Во овој случај Опел се враќа наназад во својата историја, во 70-тите години на 20 век, на манта А. Официјалниот назив е манта ГСе електромод, а тизер- видеото го прикажува класичниот дизајн со модерното лице на Опел.

Електричниот погон се подразбира, а за разлика од ретро надворешноста, во внатрешноста можеме да очекуваме современа дигитална инструмент-табла.

Програмата за вакцинација во Бугарија може исклучиво да се окарактеризира како фијаско. 

повеќе

Вакцинирањето преку ред, слабата стратегија и лошата комуникација со јавноста ги обележаа првите месеци на вакцинирање во Хрватска која во моментов е близу дното на ЕУ во однос на процентот на вакцинирана популација. 

повеќе