Новиот ленд ровер дифендер го наследи најдоброто од претходникот (ВИДЕО)

Секоја реклама е добра, а најдобра е таа бесплатната.

Два ленд ровер дифендер биле на експедиција во Намибија кога наишле на шлепер сканија што паднал во дупка, а возачот останал заглавен три дена и бил пресреќен кога ги видел.

Станувало збор за два примероци од моделот ленд ровер дифендер 110 кој со помош на дебели јажиња без многу проблеми го извлекле заглавениот камион.

Ленд ровер тврди дека овој теренец може да повлече 3,5 тони, но интересно е што станува збор за камион сканија тежок околу 20 тони и тоа на песочна подлога.

Уверете се во видеото.

Изминатата недела имаше бурен почеток со објавувањето на вториот сет мерки. Се изнаслушавме разно-разни коментари, предлози и видувања кои никако не би можело да се рече дека се засновани на прецизни анализи и предвидувања на надлежните институции во државата, со кои располагаме, НБРСМ и МФ.

повеќе

Наместо да седнат заедничи и оние од власта и оние од опозицијата и да се договорат околу стратегијата за борбата со најголемата опасност, тие мудруваат и кажуваат бајки.

повеќе

За жал во овие тешки времиња некои политичари се занимаваат и со вируски патриотизам: на корона не сме се обратиле мултилингвално.

повеќе