Новиот ауди А8 е - ризница на напредна технологија (ВИДЕО)

Ако имаше некакви сомнежи дека Ауди нема да избие на прво место во класата на големи луксузни лимузини што се однесува до напредната технологија, првите темелни рецензии на новиот А8 покажуваат дека нема потреба од такво нешто.

Но, пред да почнеме да им аплаудираме на Ауди за сѐ што успеале да направат со овој автомобил, треба да признаеме дека ова е начинот на кој обично нештата се случуваат кога станува збор за Ауди, БМВ или Мерцедес-бенц и нивната битка за надмоќ.

Секогаш последниот модел кој влегол во рингот ја носи најнапредната технологија во себе, што значи дека другите компании не заостануваат, туку дека генералната насока на сите три компании е иста.

Според луѓето кои веќе го тестирале автомобилот, новиот А8 има сѐ што е потребно за да им се спротивстави на серија 7 и С-класата. Има мали забелешки за дизајнот, односно дека не изгледа маркантно од секој агол како неговите директни ривали, но А8 не е автомобил за гледање или возење – тоа е лимузина во која се ужива на задните седишта.

А кога ќе влезете во автомобилот, веднаш сте бомбардирани со луксуз од сите страни. Материјалите, ергономијата, играчките и комфорот – сѐ ова е дизајнирано за да му помогне на А8 да се искачи скалило над своите конкуренти.

Но најинтересниот новитет што го смислиле во Ауди е технологијата за заштита при страничен удар. Ауди А8 „гледа“ што ќе се случи и се поткрева од едната страна, па ударот е во многу поцврстиот праг, а не во вратата. Лудило!

И ако граѓаните или Владата очекуваа дека Јункер на Заев ќе му даде покана со датум за влез на Македонија во ЕУ, тогаш живееме во илузии.

повеќе

Опкружени со балкански хипернационалности, Македонците мора да се борат со тезите дека се „измислен народ“. Всушност, сите идентитети, меѓу кои и грчкиот, се изградени наративи со темели во историјата и во митот. На Македонците им треба име што го потврдува нивниот вистински идентитет независен од Бугарите, Србите или Словените воопшто.

повеќе

Некои политички партии вртат големи суми пари од нивното јавно и приватно финансирање.

повеќе