Теренска играчка на Ситроен

Новиот ами баги концепт е разиграно авантуристичко возило (ФОТО+ВИДЕО)

Ситроен ами е симпатично урбано возило, но сега е трансформирано во разиграно авантуристичко возило ами баги концепт.

 

Наречен „разиграно замислен“ концепт кој „секое дете од 14 до 77 години би го посакало како подарок“ ами баги има теренска надворешност со заштитни шипки и истакнати отвори за тркалата. Ова е потребно за да се отвори простор за дебели гуми потребни за возење по тежок терен.

Разиграноста не престанува тука бидејќи концептот е опремен со багажник на покривот, дополнителна светлосна лента, и резервно тркало. Вратите се извадени и заменети со „кутии“ за ставање на специјално дизајнирани торби. Кога времето ќе се влоши, возачот може да намести водоотпорни платнени панели кои се омаж на легендарниот ситроен мехари.

Ситроен не објави технички детали, но стандардното ами има батерии од 5,5 киловат часови кои го придвижуваат електромоторот со 8 коњски сили. Ова овозможува максимална брзина од 45 км/ч и радиус на движење од 70 километри со едно полнење. Иако не е брзо, ами може да се вози без возачка дозвола и од страна на 14-годишни млади луѓе во некои земји.

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе

Наспроти сесловенскиот и општоевропскиот карактер на нивната дејност, Кирил и Методиј станале објект на присвојувања уште од средниот век.

повеќе

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе