Теренска играчка на Ситроен

Новиот ами баги концепт е разиграно авантуристичко возило (ФОТО+ВИДЕО)

Ситроен ами е симпатично урбано возило, но сега е трансформирано во разиграно авантуристичко возило ами баги концепт.

 

Наречен „разиграно замислен“ концепт кој „секое дете од 14 до 77 години би го посакало како подарок“ ами баги има теренска надворешност со заштитни шипки и истакнати отвори за тркалата. Ова е потребно за да се отвори простор за дебели гуми потребни за возење по тежок терен.

Разиграноста не престанува тука бидејќи концептот е опремен со багажник на покривот, дополнителна светлосна лента, и резервно тркало. Вратите се извадени и заменети со „кутии“ за ставање на специјално дизајнирани торби. Кога времето ќе се влоши, возачот може да намести водоотпорни платнени панели кои се омаж на легендарниот ситроен мехари.

Ситроен не објави технички детали, но стандардното ами има батерии од 5,5 киловат часови кои го придвижуваат електромоторот со 8 коњски сили. Ова овозможува максимална брзина од 45 км/ч и радиус на движење од 70 километри со едно полнење. Иако не е брзо, ами може да се вози без возачка дозвола и од страна на 14-годишни млади луѓе во некои земји.

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе

Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета.

повеќе