Торино

Неверојатниот нов музеј на наследството на Алфа Ромео, Фиат и Ланча (ВИДЕО)

Лоциран во Италија, Херитиџ хаб е новиот музеј на компанијата Фиат Крајслер аутомобилс, кој е дизајниран да ја шири и да ја промовира историјата на италијанските марки на концернот.

Херитиџ хаб е специјален комплекс во кој се реставрираат и продаваат класични автомобили на простор од 15.000 квадратни метри во кој се чуваат над 250 класични модели, дел од кои се досега невидени.

Компанијата ја опишува колекцијата како „образовен и емотивен храм“, кој нуди повеќе од типичното музејско доживување. Објектот ќе има и тури и централен изложбен дел со „осум тематски поставки, а секоја ќе истакнува осум различни автомобили од различни ери и марки“.

Македонизмот често е мистика и точка на недоразбирање и меѓу Македонците и на Македонците со другите народи во и околу Македонија.

повеќе

Хрватскиот музичар и кантавтор Дадо Топиќ уште во далечната 1973 година во неговата култна песна „Македонија" ја опиша нашата татковина како „земја каде сонцето вечно сјае".

повеќе

Одолговлекувањето на истрагата за случајот „Рекет" е тесно поврзана со политичките проценки за тоа до каде може да се оди во тактиката „жртва за квалитет".

повеќе