Неочекуваниот офроуд херој: порше кајен против планина (ВИДЕО)

Порше кајен обично се рекламира како голем карван со манири на спортски автомобил, но оние кои се разбираат знаат дека има теренски потенцијал, особено првата генерација на моделот. Со моќен V8 мотор, блокада на диференцијалот, нагодлива амортизација и одличен менувач, кросоверот има зачудувачко количество теренска моќ, како што може да се види на снимката.

За да го тестира возилото, Харисон Шенман го однел својот примерок кајен С од 2008 на Моаб, познат американски офроуд терен, опремен со ништо друго освен соодветни гуми. Сè останато на кајенот е фабричко.

На почетокот на подвигот, на кајенот му се случува да крене некое тркало во воздух, но тоа не го сопира. Покажува импресивна контрола на мазни и лизгави површини, а добро се држи на помеки подлоги каде сите четири теренски гуми успеваат да се вкопаат. Успева и да се справи со повеќе прилично тешки пречки како дополнување на тешкиот терен.

На крајот е славната Порта на Пеколот. На овој дел од патеката, кој е посложен, потребно е поумно позиционирање на возилото, но кајен и тука нема забелешки. Сè ова покажува што може да се постигне со добра машина и умешно возење.

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24,1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19,5% и закани по животот.

повеќе