Побарувачката е огромна

Најскапиот модел на Кадилак – со почетна цена од 300.000 долари (ФОТО+ВИДЕО)

Кадилак се враќа на сцената како најлуксузен американски произведувач на автомобили, но и како марка која може да биде успешна и надвор од домашниот пазар.

 

Иако почетната цена на кадилак селестик, кој главно се изработува рачно, е дури 300.000 долари, сите го сакаат токму овој модел.

А имаат за чекање, бидејќи првите испораки почнуваат дури за една година, а листата на чекање веќе е над 18 месеци. Ова го откри Тони Рима, главниот инженер на проектот Селестик.

„Многумина веќе кренаа рака, многу повеќе отколку што ќе можеме да произведеме во првата година или во првите 18 месеци“, кажа Рома.

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе