4х4 битка

Мицубиши лансер ево 8 против ауди РС3 – соочување на ѕверови со по 800 „коња“ (ВИДЕО)

Мицубиши лансер ево 8 и ауди РС3 ги дели повеќе од една деценија, но овие два модифицирани примероци докажаа дека се прилично изедначени во серија трки во права линија.

Ленсерот ево во ова видео има голем нов тутбополнач под хаубата, како и цела низа импресивни надградби кои, според сопственикот, резултираат со сила меѓу 700 и 800 коњски сили, а тежи околу 1.300 килограми.

За споредба, ауди РС3 има 2,5-литарски петцилиндерски мотор со нови клипови, карбонска грана за примање воздух, поголема турбина и други измени, за конечен резултат од 800 коњски сили. Додека мицубишито има рачен менувач, аудито има седумбрзински автоматски со двојна спојка, што му дава значителна предност при менувањето брзини.

Ако имаме предвид дека секој збор има свое значење, тогаш оваа „железна завеса" кон Бугарија, за која зборува премиерот дека била подигната од Југославија, се доведува во корелација со Берлинскиот ѕид. А, железната завеса помеѓу двете германии доведе до нивно обединување.

повеќе

Јас, Ангела Илиевска , учесник во повеќе протестни движења низ годините наназад, со себе го носам товарот на мојата личност и идеалите кои ги застапувам низ сите тие движења.

повеќе

Германија не го негира своетo фашистичко минато, ниту дека ја окупирала Франција, па следствено, не се ни менувани ни учебниците во обете земји, ниту се бришани делови од споменични натписи.

повеќе