С-класа од 1969

Мерцедес-бенц 300 СЕЛ 6.3 е чиста елеганција (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Мерцедес-бенц 300 СЕЛ 6.3 од 1969 година бара нов дом во САД, и со поминати само 12.325 километри (7.659 милји), еден од најелегантните автомобили на сите времиња би требало да постигне добра сума.

 

Познатата историја на овој конкретен 300 СЕЛ 6.3 почнува во 1990 година, кога бил купен од љубител на Мерецедес-бенц во Портланд. Тој платил целосна и професионална реставрација на автомобилот на највисоко ниво. Низ долгата реставрација, биле монтирани голем број оригинални фабрички делови.

Во огласот се истакнува и дека оригиналниот 6,3-литарски мотор бил целосно обновен и надграден за максимални перформанси. Сега има клипови со поголема компресија, АМГ брегасти оски како и рачно направени издувни grani, со што „значително“ е зголемена моќноста.

И менувачот и задната оска биле реставррани, предната оска и управувачката кутија заменети, и ставени биле 15-инчни тркала, а целата каросерија била соголена и обоена во оригиналната боја. Претапациран бил и оригиналниот кожен ентериер.

Во 2013 автомобилот го купил син за роденденот на својот татко. Четири години подоцна автомобилот бил купен од „еден од најпознатите колекционери на автомобили во светот“, и поминал целосен сервис во текот на три месеци за да се доведе до највисоко ниво.

Автомобилот сега се продава со целосна документација, алат и резервно тркало.

При еден спор, понижувањето не е добро ниту за победникот, ниту за поразениот; ниту за „победникот“, ниту за „поразениот“.

повеќе

Стравот од неизвесноста што ја носи пандемијата од ковид-19 вирусот, бара да се преструктуираме и да го промениме начинот на нашето однесување и работење.

повеќе

Ако имаме предвид дека секој збор има свое значење, тогаш оваа „железна завеса" кон Бугарија, за која зборува премиерот дека била подигната од Југославија, се доведува во корелација со Берлинскиот ѕид. А, железната завеса помеѓу двете германии доведе до нивно обединување.

повеќе