Гараж 54

Лада со најбрз механизам за кревање на прозорците (ВИДЕО)

Кога станува збор за моделите на Лада и нивни луди преработки мора да е вмешан Гараж 54, односно мајсторите кои преку тој канал ги претставуваат своите преработки. Сега на ред е механизмот за кревање на стаклата.

Механизмот не е на струја, бидејќи не ѝ е местото во вистинска лада. Сè, па и кревањето на стаклата мора да биде робусно, а во овој случај и прилично опасно.

Тие добиле идеја да го направат најбрзиот механизам па решиле да користат компримиран воздух.

Зад тапацирите на вратите вградиле пневматски цилиндер каков што се користи за отворање врати на автоматските ленти во фабриките.

Епилогот е фасцинантен, бидејќи стаклото се движи со неверојатна брзина (и сила) и станува фатално за сè што ќе му се најде на патот.

Со брзина поголема отколку што може да постигне ладата овој механизам станува ефикасен сечач.

И за крај особена пофалба за руското стакло кое ги издржа речиси сите наметнати предизвици.

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе

Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета.

повеќе