Одбива да замине во пензија

Лада нива ја прославува 40-годишнината со специјални серии (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Кога станува збор за автомобилите од СССР, еден од првите кој доаѓа пред очи е лада нива.

 

Со својот сиров шарм и способноста да вози каде што ретко кој друг теренец може, нивата е присутна веќе 40 години, за време на кои, и покрај повремените подновувања, под „кожата“ остана речиси иста како на почетоците.

Сепак, 40-годипната значи дека Лада сепак морала да подготви нешто, и токму тоа и го направија – две специјални изведби на нивата, или 4х4, како што во моментов се вика: „едиција“ и „40-годишнина“, кои ќе бидат произведени во 1.977 примероци.

Првата верзија ќе може да се нарача во беж, црвена, бела, теракота или сиво-сина боја, а вклучени се и неколку подобрувања на внатрешноста, како кожен волан и седишта, специјална инструмент-табла и челични прагови, како и лого кој ќе потсетува на годишнината.

Што се однесува до изведбата „40-годишнина“, таа ќе биде обоена во камуфлажни бои, за првпат во историјата на култниот теренец, и ќе ги има истите специјални ознаки за годишнината што се прославува.

Специјалните изведби ќе почнат да се продаваат во јуни.

Во Мексико, Индија и Турција, жените завршуваат трипати повеќе обврски поврзани со грижа од мажите.

повеќе

Сега свесно или несвесно се оди во друг правец, сведувајќи ја  партијата  на ниво на  дебатен клуб.

повеќе

Најчести места каде што може да се препознае (и шири) говорот на омраза на интернет се всушност онлајн медиумите кои дозволуваат простор за коментирање.

повеќе