По повеќе од 40 години

Лада го најави првиот целосен редизајн на славниот теренец нива (ВИДЕО)

Наследникот на прославениот руски теренец стигнува во 2024 година.

Рено има големи планови за Лада, кои вклучуваат четири сосема нови модели до 2025 година.

Меѓу нив е и наследникот на легендарната нива, теренецот кој со помали или поголеми надградби се произведува повеќе од четири децении – со речиси непроменет надворешен дизајн.

Ако може да се оцени од дизајнерската скица, наследникот ќе биде визуелно помодерен, но ќе задржи одредени дизајнерски елементи на оригиналната нива.

Сепак, станува збор за дизајнерски цртеж со претерани детали, како огромните тркала. Но, лесно е да се забележи дека позицијата на предните трепкачи, позицијата на фаровите во рамката на предната решетка и аглестиот облик на каросеријата се омаж на дизајнот на оригиналната лада нива.

За разлика од актуелната верзија, новиот модел ќе има 4 врати во основната изведба.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе