Бугарија

Креш-тест: опел се забива во автобус со брзина од 208 км/ч (ВИДЕО)

Јуроенкап со години спроведува ситуациски креш-тестови во кои се тестира безбедноста на автомобилите при различни брзини, најчесто помали од 64 км/ч.

Screenshot

Понекогаш некој организира и неофицијални тестови на поголеми брзини, најчесто за забава, а таков е и овој пример. Во 18-тата минута од снимката можете да видите опел омега како удира во автобус при огромна брзина.

Ударот на опелот во автобусот е страшен, штетата е навистина огромна, а автомобилот е уништен до непрепознатливост.

Ни автобусот не минува значително подобро, и очигледно е дека во реална ситуација ваков судир не би можел да помине без жртви.

Легенда под Главна слика

Screenshot

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе