Концептот волга 2020 е обид да се врати руската марка на старите позиции (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Ако може да се каже нешто што е заедничко за сите модели на Волга низ годините тоа е фактот дека беа големи автомобили главно користени од страна на советските власти, додека јавноста мораше да се задоволи со помалите лади.

 

Сега кога СССР е одамна заминат во историјата, руските олигарси мора да се возат во најдоброто што Западот има да го понуди. И покрај тоа, овој волга 2020 концепт (Volga 2020 Concept), дело на Александер Шторм, е обид да се воскресне духот на старите автомобили.

Највпечатливи на прв поглед се мускулестите линии и ниската линија на покривот, но иако изгледа наметливо од некои агли и има голема, продолжена шофершајбна која преоѓа во панорамски покрив, ЛЕД светла, хромирани детали, огромни сопирачки, двобоен екстериер и кожен ентериер, резултатот изгледа прилично сирово, дури и за концепт.

Вие решете самите дали може да се спореди хипотетичката сериска верзија на овој автомобил со која било германска луксузна лимузина.

Референдумот во Дојран во недела е поделикатен од оние во Гевгелија, Богданци и Валандово, зашто отворањето рудник во Казандол може да го кутне во уште потешка агонија eзерото кое е прогласено за споменик на природата. 

повеќе

Во Франција, пред, по и за време на Втората светска војна, пушењето, особено француски марки цигари, било чин на патриотизам. 

повеќе

Не постојат „повисоки интереси" од типот на членството во Европската Унија или НАТО алијансата за кои вреди да се прават потценувачки компромиси.

повеќе