Кинески Џили најави автомобил со систем за заштита од коронавирусот

Кинеската автомобилска компанија Џили ауто соопшти дека кросоверот ајкон кој го произведува ќе има систем за заштита од коронавирусот.

Џили ајкон ќе биде опремен со систем за филтрирање на воздухот и на тој начин ќе спречи влегување на вирусот во кабината, а во претпродажба веќе се нарачани 30.000 вакви возила.

Кинеската компанија претходно најави дека ќе потроши 53 милиони долари на борбата против вирусот, кој убива луѓе низ целата планета, а епицентарот е токму во Кина, каде досега се пријавени околу 3.000 смртни случаи.

„Како одговор на новата епидемија на коронавирусот Џили ауто во рекорден рок разви нов интелигентен систем за прочистување на воздухот. Овој високо ефикасен систем за прочистување на воздухот работи заедно со клима уредот за изолација и елиминација на штетните елементи во кислородот во кабината, вклучувајќи бактерии и вируси“, се наведува во соопштението на компанијата.

Десензитивизацијата на Американците кон вртоглаво зголемениот број на жртви во пандемијата ја оправдува познатата опсервација на Јосеф Сталин: „Една смрт е трагедија; еден милион е статистика “. 

повеќе

Практичната имплементација на владината стратегија „едно општество за сите“, која на хартија има добри намери, е засенета од неуспешната борба против корупцијата и организираниот криминал.

повеќе

Веќе четврта деценија штом општеството се фокусира на македонско-бугарските или македонско-албанските односи, на улиците излегуваат навивачките групи со навредливиот репертоар. Спонтано? Ајде, Ве молам.

повеќе