Какви се оценките по тестирањето на новиот голф Р? (ВИДЕО)

Почнаа да се објавуваат рецензии на новиот фолксваген голф Р од осмата генерација, и оценките се главно позитивни.

Во првото видео, Аутогефил прави темелна анализа на жестокиот хечбек, покривајќи сè од дизајнот на надворешноста, ентериерот и возачкото доживување. Се зборува за неколкуте важни измени од претходната генерација, пред сè поголемата моќ, помодерниот ентериер, подобрувањето во возачката динамика, како и модусот за дрифтање. Се споменуваат и неколкуте маани, пред сè информациско-забавниот систем и контролата на клима-уредот. Инаку, новиот голф Р е оценет како солидно подобрување од претходникот.

Во второто видео, голф Р се тестира на Аутобанот, германскиот автопат. Аутоман пријавува време од 4,4 секунди за спринт од 0-100 км/ч, при влажно време и со зимски гуми. Врвот на голф понудата успева да го постигне ова импресивно време благодарение на погонот на сите тркала на Фолксваген со префрлање на силата на оптималното тркало (торк векторинг).

Времето потребно од 100-200 км/ч е само 11,5 секунди, што е исто така прилично импресивно. Треба да се истакне дека Фолксваген ја соопшти максималната брзина од 250 км/ч, и 270 км/ч со перформанс пакетот, што не се гледа на видеото, а Аутоман покажува дека во еден момент достигнува 244 км/ч пред да намали.

Во двете видеа моделите го имаат опцискиот издувен систем на Акрапович, со многу звучни ефекти, како и призвук на турбина.

Ве молам потрошете малку време и погледајте кои закони не може да се донесат, ако за нив не даде амин Али Ахмети.

повеќе

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе