Во „фабриката на иднината“

Како „оживува“ порше тајкан (ВИДЕО)

Во погонот на Фолксваген групацијата во Цуфенхаузен во септември почна производството на електричниот модел порше тајкан.

Станува збор за нова фабрика која е изградена пред четири година, а ја нарекуваат „фабрика на иднината“ бидејќи нема негативни влијанија врз животната средина.

Се користат обновливи извори на енергија, а сѐ е придвижувано од струја, дури и логистичките возила.

Тајкан се произведува со помош на исклучително напредни и прецизни роботи надгледувани од високо стручен персонал.

На получасовната снимка може да го видите процесот на производство на еден тајкан чии први примероци на купувачите ќе им бидат испорачани во декември.

Овој електричен спортски автомобил со 4 врати може да развие до 750 коњски сили, и од 0 до 200 км/ч стугнува за само 9,8 секунди. Со едно полнење на батериите може да мине и до 450 километри.

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе

Дали верувате дека до ова дереџе се дојде за една ноќ, еден месец, една година? Вистината е дека години се потребни за таков пад.

повеќе