Како може некој да остави 11 класични ферарија да „умираат“ на ливада? (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Автомобилите на Ферари обично се паркирани во добро заштитени гаражи, а не на ливади, па може да го замислите изненадувањето кога се појави информацијата дека купче италијански егзотични модели се оставени да рѓосуваат.

 

Приказната е наводно стара, барем од 2015 година, кога 11 ферарија – вклучувајќи 456, тестароса, 348, 400и страман спајдер, 308 кју-ви, 308 ГТС спајдер, мондијал и мондијал спајдер – биле понудени за продажба, но нивната состојба не била баш беспрекорна. На фотографиите може да се види дека ќе бидат потребни многу труд и пари за автомобилите да се вратат на патиштата.

На некои од напуштените автомобили има површинска рѓа и бојата им се лупи, на некои им недостигаат прозорци, ентериерите им се покриени со мувла и може да се види инструмент табла со искината кожа.

Автомобилите биле лоцирани во Лејквеј, Тексас, наводно оставени на влијанието на елементите од 2008 година поради кавга меѓу сопственикот и компанијата што ги чувала. Сопственикот се обидел да ги продаде сите заедно во пакет.

Тој во 2017 починал и неговото семејство повторно се обидело да ги продаде, но овојпат одделно.

Не се знае колку автомобили од оваа чудна колекција биле продадени, но глетката на посакуваните класични автомобили како тестароса и 308 кватровалволе како рѓосуваат на ливада е дефинитивно прилично тажна.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе