Фолксваген го укинува пасат седан

Како што пишува британски Аутокар, германски Фолксваген го прекинал производството на пасат лимузината за европскиот пазар.

EPA-EFE

Причините за оваа одлука се посилната продажба на карван верзијата на пасат и постоењето на слично позиционираниот артеон.

Вестите за тоа дека Фолксваген ќе ја укине пасат лимузината во Европа се појавуваат од 2020. Се очекуваше тоа да се случи во 2023, но најновите вести значат дека германскиот автомобилски гигант ја сменил предвидената временска рамка.

Фолксваген најави и крај на пасатот во Северна Америка, а тамошниот пасат лимитед едишн 2022 го означува крајот на производството во САД.

Моделот на деветтата генерација на пасат за 2023 година ќе биде направен на база на унапредената ем-кју-би платформа. Со овој најнов развој, деветтата генерација ќе биде достапна само како карвански модел кога ќе стигне на Стариот континент.

Треба да се потсети дека пасатот беше достапен како седан и карван од 1973 година кога беше претставен оригиналниот модел.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе

Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета.

повеќе