Директно соочување на најбрзите луксузни лимузини (ВИДЕО)

Пред само неколку години беше реткост кое било возило освен суперавтомобилите да стигна од 0 до 100 км/ч за помалку од 4 секунди.

Сега нормата за суперавтомобилите стигна до помалку од 3 секунди, додека тешките, големи супер-седани и карвани лесно и опасно ѝ се доближуваат на границата од 3 секунди.

Како што знаеме, тесла содел С П100Д останува кралот во забрзувањето во овој сегмент, но тоа не значи дека Мерцедес-бенц, БМВ и Ауди немаат екстремно брзи седани и карвани.

За да открие кој од германското трио е најблиску до Тесла, екипата на Каруау ги собрале мерцедес АМГ Е63 С естејт, ауди РС6 авант перформанс и БМВ М760Ли екс-драјв на патека за тестирање во старт од место и во движење.

Е63 и РС6 се прилично слични, па тоа што се изедначени не изненадува. Она што е вџашувачко е што БМВ успева да го одржи чекорот со германските ривали, и покрај тоа што е најлуксузен модел од трите, потежок е а не е ни вистински М модел.

Без оглед дали сте поддржувач или противник на претходната власт, не можете да оспорите дека таа постави сосема нови стандарди во поглед на мерките, напорите и вложувањата за да се привлечат странски инвестиции, за наши услови. 

повеќе

Ако лидерите на двете најмоќни земји во светот – САД и Кина имаат суштински разлики во начинот на кој тие гледаат на меѓународните односи, какви се изгледите за глобално зајакнување на соработката?

повеќе

Најновите случувања на релација политичка власт-граѓански сектор, повторно го отвораат прашањето за односите помеѓу овие два сегмента на општествениот живот.

повеќе