Дачија ги освежи своите модели со новото лого

До сега новиот визуелен идентитет на марката Дачија можевме да го видиме во рекламите и соопштенијата (од средината на 2021) и во салоните на Дачија (од почетокот на 2022), но сега логото се појавија и на возилата на романската марка.

 

Освен што го означува новиот дизајн, новиот визуелен идентитет ги истакнува и вредностите на романската марка – минималистичките букви D и C, извртени како алки на ланец, ја отсликуваат робусната едноставност на дизајнот на Дачија.

Друга видлива промена е изгледот на логот на задниот дел на возилата.

Првите испораки на автомобили со новото лого се очекуваат во последниот квартал на оваа година.

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе

Енергетската криза во светот, но и во Република Македонија (РМ), не стивнува иако сме на почеток на летото кога вообичаено има помала потрошувачка на енергија кај нас. 

повеќе

Самостојните уметници не се доволно мотивирани да создаваат. 

повеќе