Чешката полиција со запленето ферари ќе ги лови возачите кои дивеат по автопатите (ВИДЕО)

Ферари запленет од криминалци чешката полиција ќе го употреби за гонење на „најагресивните возачи“ на автопатите во земјата. Сребрениот ферари 458 Италија, кој нов чини нешто под 200.000 евра, може да постигне брзина до 325 километри на час.

Сега има сини и жолти ленти како секој друг чешки полициски автомобил, но само специјално обучени полицајци смеат да седнат зад неговиот волан. Трошокот за пренамена на спортскиот автомобил за полициска употреба бил нешто под 14.000 евра, според чешките медиуми.

Шефот на одделот за сообраќај на чешката полиција Јиржи Зли кажа дека ферарито е запленето од криминалци и дека ќе се користи за повеќе задачи, како „потера по крадливците на автомобили кои минуваат низ Чешка бегајќи од соседни земји“.

Здруженост, сплотеност и поврзаност на луѓе, друштва, организации и институции кон една заедничка цел или поради заедничка причина. 

повеќе

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе