1.000 коњски сили

Бруталното забрзување на ферари СФ90 страдале (ВИДЕО)

Моторспорт магазин го тестираше ферари СФ90 страдале, показната вежба на италијанската компанија колку е моќна и што сѐ може да направи.

Ferrari

На тестирањата овој нивен модел од 0 до 100 км/ч стигна за 2,3 секунди, што е навистина импресивно, а до 200 км/ч „лета“ за само 6,5 секунди.

Го придвижува 6,0-литарски твин-турбо V8 мотор со околу 750 коњски сили и вртежен момент од 800 њутнметри, силата се пренесува преку осумбрзински менувач со две спојки, а автомобилот има и електромотор со кој комбинирано може да испорача 1.000 коњски сили.

Само слушнете го и сѐ ќе ви стане јасно.

Легенда под Главна слика

Ferrari

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе