Британската полиција одбра нов автомобил (ФОТО)

Новио компактен хечбек на Шкода, скала, е новиот член на сино-белата флота на Британија, во која веќе има различни возила за сите потреби.

„Униформата“ на полициските автомобили, со карактеристичните сини и жолти ленти на бела основа, не е единствената измена на полициската скала, која има и ЛЕД сигнални светла вградени во предната решетка, задниот дел, рамките на табличките и предното стакло, заедно со сигналните светла на покривот и сирената.

„Нашата соработка со безбедносните служби оди наназад цел век. Тоа големо искуство во секторот ја прави Шкода доверлив партнер и кога станува збор за технички напредните автомобили и добиената вредност за вложените пари, а скалата, која е нашиот најконектиран модел досега, ги исполнува сите овие потреби“, соопшти Шкода.

Покрај полициската конверзија, Шкода соопшти дека скала може да служи и како амбулантно и пожарникарско возило.

Минатата недела, Сирија повторно беше на врвот на меѓународните вести. Земјата, која долги години е вклучена во борбата против екстремистичките групи, повторно се соочи со нов бран на агресија и воена акција. Во средата, на 9 октомври, турската армија, заедно со сириските антивладини бунтовници, го започна маршот кон североисточните делови на оваа земја што предизвика жестоки борби.

повеќе

Добар изборен систем треба да биде репрезентативен, но и да овозможува ефикасно владеење.

повеќе

Луѓето можете и ги задржите во сопствената земја - ако им е добро.

повеќе