Автомобилски отпад во Дубаи: еден до друг ферари, ламборгини, ролс-ројс (ВИДЕО)

Имајќи предвид дека на улиците на Дубаи можат да се видат неверојатен број суперспортски и суперлуксузни автомобили, не изненадува премногу што и на автомобилските отпади е слична сликата.

Printscreen

Вистинска реткост е да се видат ролс ројс реит, ламборгини гајардо, мерцедес-АМГ ГТ С, ферари калифорнија Т, бентли бентјага и мерцедес-АМГ Г63 еден покрај друг, па уште на автомобилски отпад.

И додека некои од овие автомобили се отпишани поради преголеми оштетувања, други, како на пример белиот ферари калифорнија Т од почетокот на снимката, изгледаат нечепнати, па се претпоставува дека или се запленети или напуштени од сопствениците.

Ферари калифорнија Т во Обединетите Арапски Емирати чини околу 100.000 долари, додека на отпадот на аукција со малку среќа може да се добие за половина од таа сума.

Легенда под Главна слика

Printscreen

Доколку најмоќните луѓе во земјата (вклучително и претседателот Милановиќ) не престанат со вербалните напади и притисоци врз новинари и медиуми, се плашам дека Хрватска ќе појде по стапките на Унгарија, Полска и Словенија во однос на (не)слободата на медиумите, што секако не е европски, туку автократски пат.

повеќе

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе

На три месеци пред избори, Владата носи закони и уредби со катастрофални последици по граѓаните, што е просто неверојатно.

повеќе