Преписка на Твитер

Амбасадата на САД бара идеи за решавање на загадувањето, Русите велат - „Турски тек“

Амбасадата на САД преку Твитер ги повика граѓаните на Скопје да дадат идеи за решавање на загадувањето во Скопје и веднаш доби одговор од Амбасадата на Русија.

Амбасадата на САД во Република Македонија изрази загриженост поради високото ниво на загадување на воздухот во Скопје и постави прашање „Какви предлози имате вие за почист воздух во Македонија?“.

На ова амбасадата на Русија во Македонија, исто така преку Твитер, одговори: Бидејќи нашите пријатели од Амбасадата на САД бараат идеи за загадувањето на воздухот во Скопје, би сакале да им го предложиме следново решение - и е дадена скица од планираниот гасовод „Турски тек”, кој според првичните планови треба да поминува низ Македонија.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе