Погледнете како гореше зградата на главната пошта во Скопје! (ВИДЕО+ФОТО)

Пожарот кој избувна околу 16.30 часот во зградата на главната пошта во Скопје ја зафати главната купола и беше опожарен највисокиот дел на поштата, од каде што се вивна пламен десетина метри. Пожарникарите со неколку возила ги спасуваат помошните згради, зашто има опасност пожарот да се прошири. Според првичните информации, нема повредени лица, а  вработените во зградата навреме успеале да ги напуштат работните простории.

 


Граѓаните сѐ повеќе ја согледуваат неопходноста од непартиска форма на самоорганизирање.

повеќе

Придобивките од дрвјата за урбаниот екосистем и квалитет на воздухот можат да се зголемат со систематско планирање на зелениот простор. Дизајнирањето на зелените простори во градовите треба да ја опфати и функцијата за чистење на воздухот.

повеќе

На Грците не им е важно дали вечно ќе ја нарекуваат соседната земја „Скопје“, или дали соседите утре сами ќе почнат да се нарекуваат „Република на Осамениот Бор“. Она што ним навистина им е важно е како ја нарекува остатокот од светот.

повеќе