Погледнете што наследил Меси од сонародникот Марадона! (ФОТО)

Се вели дека големите умови најчесто размислуваат исто, што во случајот со аргентинските фудбалски легенди Лео Меси и Диего Марадона може да се преведе како: големите фудбалери се облекуваат идентично катастрофално.

Ова е заклучокот на англиските медиуми, пред сѐ на тие што се сметаат за таблоиди откако на Интернет се појавија фотографии на кои се гледа како Меси ја прима својата четврта „златна топка“ во костум што е речиси идентичен со тој на Марадона при неговото крунисување во најдобар фудбалер на светот.

Но според англиските медиуми, Меси не го наследил само лошиот вкус за облекување од Марадона, туку и неговиот огромен талент, што е и една од главните причини што пред неколку дена и четврти пат беше избран за најдобар фудбалер во светот.

Оваа појава почнува да претставува сериозна закана за учениците, но и грижа за родителите и наставниците.

повеќе

Пробацијата претставува клучна новина во реформата на нашиот пенитенцијарен и казненоправен систем и приоритетна цел на владината политика.

повеќе

Анализа на проф. д-р Гордан Калајџиев на Решението У.бр.96/2016 од Уставниот суд.

повеќе