Научник тврди дека големиот потоп на Ное навистина се случил


Археологот што го откри Титаник на дното на океанот сега тврди дека има докази дека „најголемата од сите бури“ – која во Библијата е позната по приказната за арката на Ное – навистина се случила.

Роберт Балард тврди дека тој сега ја поддржува теоријата на двајца научници од Универзитетот Колумбија, кои тврдат дека Црно Море порано било езеро со слатка вода, кое пред илјадници години „било потопено од огромен воден ѕид предизвикан од порастот на нивото на Средоземно Море“.

Балард открил докази за ова на околу 120 метри под површината на денешното Црно Море – антички плажи. Тој верува дека „големиот потоп“ најверојатно се случил 5.000 години пред нашата ера.

Кога кризата со коронавирусот ќе заврши, светот повеќе нема да биде ист, концептот на неолиберализмот ќе биде редизајниран.

повеќе

Благодарејќи на коронавирусот, граѓаните го видоа вистинското лице на  оваа натприродна организација, наречена државна администрација. Алчна, себична, несолидарна, нечувствителна.

повеќе

Солидарноста е единствениот начин за надминување на оваа криза.

повеќе