Луксузна населба во скопското село Орман

Нов комплекс „Верина“ од станбени згради, со езерца, водопад, базен, парк, пикник простор, детско игралиште, билијард-клуб и фитнес-центар опремен со сауна и турска бања.се наоѓа во непосредна близина на скопската обиколница на атрактивна локација во Орман и се очекува да биде готов на пролет.

Комплексот е изграден на 30.000 квадратни метри, составен е од седум станбени објекти, во завршна фаза од градбата со вкупно 58 луксузни станови со површина од 170 и 210 метри квадратни. Официјалното пуштање во употреба се очекува на пролет.

„Се работи за посебен концепт на организирано живеење што ќе ги олесни секојдневните обврски на лицата што ќе живеат во комплексот. Становите се со пристапна цена и одличен квалитет“, вели инвеститорот Благоја Николовски.

Во рамки на комплексот ќе работи и супермаркет. Сите објекти се опремени со панорамски лифт, а становите се распоредени по два на еден кат и се целосно одвоени, односно немаат заеднички ѕидови. Секој стан има поглед кон езерото и сопствен систем за греење и ладење, како и паркинг-простор.

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе