Пратениците на ДУИ не влегоа во Собранието

Пратениците на ДУИ денеска не влегоа во собраниската сала.  Трајко Вељаноски, претседателот на Собранието на Република Македонија  даде пауза и ги замоли координаторите да ги повикаат пратениците. На дневен ред на собраниската седница е Законот за следење на комуникациите за чие донесување се потребни 82 пратеника. Овој закон е и дел од исполнувањето на условите за македонските евроинтеграции.

Минатата недела, Сирија повторно беше на врвот на меѓународните вести. Земјата, која долги години е вклучена во борбата против екстремистичките групи, повторно се соочи со нов бран на агресија и воена акција. Во средата, на 9 октомври, турската армија, заедно со сириските антивладини бунтовници, го започна маршот кон североисточните делови на оваа земја што предизвика жестоки борби.

повеќе

Добар изборен систем треба да биде репрезентативен, но и да овозможува ефикасно владеење.

повеќе

Луѓето можете и ги задржите во сопствената земја - ако им е добро.

повеќе