Жирафата-нов жител на Зоолошката градина во Скопје

В понеделник, во 11 часот, во Зоолошката градина - Скопје, ќе се одржи промотивен, забавен и едукативен настан, во чиишто рамки на посетителите и децата во градината, за прв пат, ќе им биде претставено новоизграденото живеалиште на жирафата, а воедно сите присутни ќе можат и да се запознаат со жирафата што е новиот жител на скопската зоолошка.

Живеалиштето за жирафата е донација од градот Скопје, додека пак младиот мажјак – жирафата по име Орка, е донација од „Орка Холдинг Групацијата-Фондација Илија Камчев“. Влезот во Зоолошката градина в понеделник за сите посетители ќе биде бесплатен.

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе