Германец доби нула за скок во вода (ВИДЕО)

Германецот Стефан Фек, кој на ЛОИ во Лондон се натпреварува во скокови во вода ќе остане запаметен како еден од најсмешните спортисти на 30-те Игри, откако неговиот скок беше оценет со нула.

Во скоковите од даска од три метри, првиот скок му беше добар и освои оценка 7,5, но на вториот „не се отвори“ најдобро и падна на грб. Нормално, заврши како последен во квалификациите.

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе

Денес, кандидати за политички функции се луѓето. Утре, тоа ќе го прават интелигентни машини. И, тие може и ќе победуваат, како што расте незадоволството на граѓаните од човечките политичари.

повеќе

Еден од начините на промовирање подобри меѓуетнички односи помеѓу децата е овозможување подолготраен контакт помеѓу нив што ќе овозможи создавање значајни индивидуални врски помеѓу децата.

повеќе