Пожар пеплоса куќа на печалбар од Гостивар

Печалбар од гостиварско Форино, кој е на работа во Словенија, вчера остана без својот дом откако куќата му беше уништена од пожар.

Пожарот избил околу 10 часот утрото од засега непознати причини. Во моментот на пожарот во куќата не живеел никој од семејството на печалбарот С.М. Пожарот ги зафатил кујната, дневната соба и ја оштетил покуќнината. Бил изгаснат од гостиварските пожарникари. Била причинета штета од околу 10.000 евра.

 

Kога веќе треба да се држи комбинирана настава, колку и да е комплицирана таа „равенка“, во неа не смее да се забораваат децата кои учат онлајн.

повеќе

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе