Од утре администрацијата на работа пак по старо, од 8.30 часот

 

Се прекинуваат сите мерки за заштита на населението од топлинскиот бран, соопшти Владата на Република Македонија.

Од утре државните институции ќе работат по претходното работно време - од 8.30 до 16.30 часот. Владата донесе одлука и за престанување на важноста на мерката за забрана за работа на отворено. Оваа мерка останува да важи само во два случаи - во градинките, каде што се препорачува децата да не се изнесуваат надвор по 11 часот, и за локалните самоуправи, центрите за социјални грижи и Црвениот крст, кои ќе продолжат со мерките за помош на тие што им е потребно.

Освен тоа што муралите се моќно средство за комуникација, тие можат да бидат и предмет на манипулации, па и пропаганда, подигање тензии и продлабочување на недоразбирањата во БиХ.

повеќе

Процесот на донесување на буџетот ме потсетува на една изрека на поранешниот државен секретар на трезорот на САД, Џејкоб Лу (Jacob Lew) кој вели дека „Буџетот не е само колекција на бројки, туку израз на нашите вредности и аспирации“.

повеќе

Конески со голема дарба и со рационална мисла, создаде комуникативна поезија, создаде за македонските генерации образец на читлива литература.

повеќе