Салата „Колесло“

Приготвување:

Тенко исечете ја зелката. Исечете половина морков на тенки ленти. Исто така тенко исечете ги двата кромида.

За верзијата со мајонез додајте ги мајонезот и сенфот и убаво измешајте. Додајте црн пипер по вкус.

За верзијата без мајонез, додајте неколку лажици оцет. Попрскајте со шеќер, сол и црн пипер по вкус.

Послужете веднаш.

Состојки:

400 г зелка, зелена или црвена, или и од двете

1 морков

2 кромида

За верзија со мајонез:

3 лажици мајонез

половина лажичка сенф

црн пипер

За верзија без мајонез:

оцет

шеќер

сол и црн пипер
 

Објавено

Четврток, Јуни 21, 2012 - 17:39

Сега, кога нашата држава ја предводат анационални лидери, кога супериорната бугарска власт смрди од агресивен национализам, ќе биде тешко да се изгради цврсто пријателство.

повеќе

Иако Буџетот 2020 е популистички, сепак со цврстите ставови за отфрлање на субвенциите за возила и за промена на даночната политика на СДСМ, како и во идејата за понатамошно отворање на Министерството за финансии се наѕира дека Ангеловска знае што прави.

повеќе

Да се стави точка на великобугарскиот шовинизам е насловот позајмен од едно писмо напишано во јули 1946 година од Илинденската организација до Владата на слободна Македонија.

повеќе