Салата „Колесло“

Приготвување:

Тенко исечете ја зелката. Исечете половина морков на тенки ленти. Исто така тенко исечете ги двата кромида.

За верзијата со мајонез додајте ги мајонезот и сенфот и убаво измешајте. Додајте црн пипер по вкус.

За верзијата без мајонез, додајте неколку лажици оцет. Попрскајте со шеќер, сол и црн пипер по вкус.

Послужете веднаш.

Состојки:

400 г зелка, зелена или црвена, или и од двете

1 морков

2 кромида

За верзија со мајонез:

3 лажици мајонез

половина лажичка сенф

црн пипер

За верзија без мајонез:

оцет

шеќер

сол и црн пипер
 

Објавено

Четврток, Јуни 21, 2012 - 17:39

Даночните затајувачи сѐ почесто се мали фирми, кои сѐ потешко се следат.

повеќе

Повлекувањето на Обединетото кралство од ЕУ (Брегзит) е правен потфат без преседан во историјата на правото.

повеќе

Изминатата недела имаше бурен почеток со објавувањето на вториот сет мерки. Се изнаслушавме разно-разни коментари, предлози и видувања кои никако не би можело да се рече дека се засновани на прецизни анализи и предвидувања на надлежните институции во државата, со кои располагаме, НБРСМ и МФ.

повеќе