Салата „Колесло“

Приготвување:

Тенко исечете ја зелката. Исечете половина морков на тенки ленти. Исто така тенко исечете ги двата кромида.

За верзијата со мајонез додајте ги мајонезот и сенфот и убаво измешајте. Додајте црн пипер по вкус.

За верзијата без мајонез, додајте неколку лажици оцет. Попрскајте со шеќер, сол и црн пипер по вкус.

Послужете веднаш.

Состојки:

400 г зелка, зелена или црвена, или и од двете

1 морков

2 кромида

За верзија со мајонез:

3 лажици мајонез

половина лажичка сенф

црн пипер

За верзија без мајонез:

оцет

шеќер

сол и црн пипер
 

Објавено

Четврток, Јуни 21, 2012 - 17:39

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе