Салата „Колесло“

Приготвување:

Тенко исечете ја зелката. Исечете половина морков на тенки ленти. Исто така тенко исечете ги двата кромида.

За верзијата со мајонез додајте ги мајонезот и сенфот и убаво измешајте. Додајте црн пипер по вкус.

За верзијата без мајонез, додајте неколку лажици оцет. Попрскајте со шеќер, сол и црн пипер по вкус.

Послужете веднаш.

Состојки:

400 г зелка, зелена или црвена, или и од двете

1 морков

2 кромида

За верзија со мајонез:

3 лажици мајонез

половина лажичка сенф

црн пипер

За верзија без мајонез:

оцет

шеќер

сол и црн пипер
 

Објавено

Четврток, Јуни 21, 2012 - 17:39

Ајде од понеделник да се посветиме сериозно на „носење на Европа" во нашата држава.

повеќе

Улогите на „добар и лош полицаец“ ќе ги играат кон нас уште долго, доколку не сфатиме дека со итроманска политика не се може подалеку од Табановце до Богородица.

повеќе

Неделава, владите на ЕУ повторно решија да го одложат започнувањето на преговорите за пристапување со земјите кандидати Албанија и Северна Македонија, што претставува историска грешка - бидејќи безбедноста и стабилноста на Унијата зависат од трансформацијата на југоистокот.

повеќе