Македонија како сауна од недела до среда

Сахарски бран ќе ја зафати Македонија со температури повисоки од 39 степени и УВ-индекс со исто така висока вредност 9.

Жешкиот бран се очекува да почне на вториот ден од викендот, в недела.Метеоролозите велат дека многу топлото време ќе трае до средината на идната недела.
Во јужниот дел од земјава температурата после 12 часот се очекува да достигне 39 степени. Во Скопје и околината дневната температура ќе биде околу 37 степени.

Лекарите предупредуваат да не се излегува на топлото време без потреба во периодот од 11 до 17 часот.

 

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе

„И, ако милееме ние за својата Татковина, ако во нас има барем капка македонска крв, ако во нас останала искра благороден патриотизам, овојпат треба да се впрегнеме, за да понесеме дел од тежината на едно дело и од жестокото величие на една епоха“.

повеќе