Одземена лиценцата на А2-телевизија

Советот за радиодифузија (СРД) со 11 гласа за и 4 против ѝ ја одзеде лиценцата за работа на А2-телевизија. Телевизијата не го почитувала содржинскиот формат за емитување програма, имало поголем процент забавна содржина и репризи, што не било во согласност со добиената дозвола, реши СРД.

Некои од членовите на Советот на седницата побараа иста ваква анализа да се направи и врз работењето на националните радиодифузни друштва Сител, Канал 5, Телма и Алсат.

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе

„И, ако милееме ние за својата Татковина, ако во нас има барем капка македонска крв, ако во нас останала искра благороден патриотизам, овојпат треба да се впрегнеме, за да понесеме дел од тежината на едно дело и од жестокото величие на една епоха“.

повеќе