Денеска температури до 38 степени

Температури и до 38 степени и УВ индекс со вредност од 9, најавуваат за денеска метеоролозите. Температурата во најголемиот дел од земјава ќе се задржи на 30 степени, а во Повардарието ќе се движи од 35 до 38 степени, со умерен ветер од југозападен правец. Прогнозата за Скопје е до 35 степени.

Температурите од четврток благо ќе опаднат и ќе бидат пониски за три степени, но не се очекуваат врнежи во наредните денови.

Министерството за здравство апелира до сите граѓани да избегнуваат директно изложување на сонце во временски период од 11 до 16 часот поради екстремно високите температури кои се најавени за денеска.

За работодавците се советува да преземат превентивни мерки за заштита на вработените.

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе

„И, ако милееме ние за својата Татковина, ако во нас има барем капка македонска крв, ако во нас останала искра благороден патриотизам, овојпат треба да се впрегнеме, за да понесеме дел од тежината на едно дело и од жестокото величие на една епоха“.

повеќе