Македонската „Металика“ се вика „Вандал“

Кумановскиот бенд „Вандал“ е нешто ново и необично на македонската музичка рок-сцена. Се работи за млади музичари, но нивното музицирање звучи моќно и сериозно, а ако со затворени очи го слушнете нивниот звук, нема да бидете сигурни дали станува збор за нов албум на „Металика“.

Запомнете ги добро овие имиња - Бојан Стојановски (вокал), Дамјан Милановски (гитара), Ненад Вељковиќ (гитара), Ненад Тренчевски (бас-гитара) и Андреј Мициќ (тапани), или накусо името „Вандал“, кое ги обедини нивните таленти, симбиотично, во еден бенд. Бенд што наскоро ќе „пали и жари“ за почеток, низ Балканов.

„Иако се работи за многу млади музичари, сепак нивното музицирање звучи апсолутно сериозно, па токму затоа и се заинтересирав за овие млади момци, кои звучат, изгледаат и свират прекрасно. Успеав многу луѓе да ‘прелажам’ дека „Металика“снимиле нов албум. Имено, идејата ми беше токму таа!“, вели Валентино Скендеровски.

Дечките моментално работат на својот албум, кој ќе биде спакуван и модифициран како најпопуларниот и најпродаван албум на „Металика“ (The Black Album).

Едвај чекаме да го чуеме.

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе