„Смрт за каури“ и пенис на црква во населбата Ченто

Нова црква денеска е оштетена и исчкртана со погрдни и навредливи пароли.

Околу 10 часот утрово била исчкртана црквата Свети Кирил и Методиј, во скопската населба Ченто.

На неа било испишано „Смрт за каурите“, бил нацртан пенис и крст пречкртан со икс.

Полицијата трага по сторителите и работи на расветлување на случајот.

Што е потребно младите велешки занаетчии да не станат самоубиствени гемиџии, туку да ги тераат своите замисли напред.

повеќе

Брзата храна и газираните пијалоци се водечки причинители на прекумерна телесна тежина, која пак значително го намалува нашиот животен век и квалитет на живот.

повеќе

Процесот на проверка не треба да почне од правосудниот систем, туку од извршните претставници и членовите на парламентот, и тоа не само оние кои се на власт денес, туку и оние кои со години ја водеа земјата.

повеќе