Во последите 24 часа

Во последните 24 часа почина 41 лице како последица на компликации од болеста предизвикана од вирусот ковид-19, а регистрирани се 1.022 нови позитивни случаи на коронавирусот. Во Скопје се регистрирани 463 нови случаи на болеста и 17 смртни случаи

Од протестот на ВМРО-ДПМНЕ пред Владата
Копретседавачот на Мешовитата комисија од бугарската страна
По барањето на Црвенковски за отфрлање на ставовите на Заев

Македонија

При еден спор, понижувањето не е добро ниту за победникот, ниту за поразениот; ниту за „победникот“, ниту за „поразениот“.

повеќе

Стравот од неизвесноста што ја носи пандемијата од ковид-19 вирусот, бара да се преструктуираме и да го промениме начинот на нашето однесување и работење.

повеќе

Ако имаме предвид дека секој збор има свое значење, тогаш оваа „железна завеса" кон Бугарија, за која зборува премиерот дека била подигната од Југославија, се доведува во корелација со Берлинскиот ѕид. А, железната завеса помеѓу двете германии доведе до нивно обединување.

повеќе

Автомобилизам

Бонус ѕиркање во тајната ГТ гаража

Откако Порше почна да отфрла значителни делови од камуфлажата од тестните возила на новиот модел на 911 ГТ3, нетрпеливо ги очекуваме официјалните детали. Нашето чекање заврши бидејќи шефот на Порше ГТ дивизијата Андреас Прунингер прозборе за првпат за новиот модел.