НАСА објави трејлер за претстојното лансирање кон Марс (ВИДЕО)

30 јули. Обележете си на календарот. Тогаш НАСА се враќа на Марс.

НАСА објави нешто што може да се опише само како трејлер за претстојното лансирање на 30 јули. Едноминутниот, анимиран клип ја сумира целата мисија: ќе го дознаете името на новиот ровер (Персевиренс), неговата локација на слетување (кратерот Језеро, именуван по истоимената босанска општина), неговата мисија и нејзиниот придружник - хеликоптер по име Инџенуити.

Секако, деновиве повеќето од нас сме позаинтересирани за вселената од обично, затоа што планетата Земја е во тотален хаос. Но вселената е забавна. Лансирањата ракети се забавни. Добро е што НАСА ја загрева атмосферата.

Објавено

Вторник, Јули 28, 2020 - 17:54

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе